Gratis verzending vanaf €75 excl. btw in België, Nederland en Duitsland  |  Voor 15.00u besteld is dezelfde dag verzonden

Rubber Base Gel vs. Structure Gel

Structure Gel is een base waar je ook mee kunt bouwen. Een must have in het kastje van iedere nagelstyliste wat ons betreft! 

Structure Gel

Het perfecte product om een Natural Nail Treatment mee uit te voeren zonder last te hebben van verkleuring. Je kan perfect je Natural Nail Treatment hiermee opbouwen bij nabehandeling na drie tot vier weken.Het grote verschil tussen Structure Gel en Rubber Base is de zuurtegraad, met een verschil in hechting tot gevolg. Rubber Base is de beste base voor hechting met de natuurlijke nagel en om lifting te voorkomen.

Om die reden is het aan te raden een dun strijklaagje Rubber Base Clear aan te brengen en daarop de ‘BIAB/RIAB’ verder op te bouwen met de Structure Gel. Structure Gel geeft een stevigere basis dan de RIAB, ideaal voor de klanten die wat extra stevigheid nodig hebben. De combinatie Rubber Base & Structure Gel is dus hét geheim voor een stevige, langdurige en mooie Natural Nail Treatment.

RIAB

BIAB staat voor Builder in A Bottle en RIAB voor Rubber Base Gel in a Bottle. Urban Nails is de pioneer op het gebied van Rubber Base Gel (RBG). We waren in 2017 het eerste merk dat deze Base Gel introduceerde in Europa. RBG bevat een speciaal ingrediënt, een soort lijm, wat zorgt voor de hechting aan de natuurlijke nagels. RBG veroorzaakt een pinched nail effect bij langdurig herhaaldelijk gebruik in minder dan 1 jaar. De nagelvorm verandert hierbij van plat naar een mooie C-curve. BIAB/RIAB producten zijn poreus. De RIAB trekt vocht aan van buitenaf, maar zuigt ook vocht en vet uit de natuurlijke nagelplaat. Het product zuigt zich zo als het ware ‘vol’. Gevolg: De natuurlijke nagel trekt zich samen in een C-curve. Bij het laten zitten van oud product vervolgt het ‘volzuig- en treksysteem’ waardoor er vanaf ongeveer 9 – 12 maanden uitdroging van de nagelplaat kan ontstaan. Zonder 2x daags oliën kan dit uiteindelijk leiden tot hyperkeratose, door een teveel aan vloeistoffen op de nagelplaat. RBG heeft een hoge zuurgraad en dus een lage PH, maar heeft ook de werking van een spons. Hoe lager de PH, hoe hoger het spons effect. Ook de dikte van de nagelplaat speelt een rol, bij een dunne nagelplaat heb je eerder last van hyperkeratose. Als je elke maand de set van een klant vernieuwt i.p.v. bijwerkt, vertraag je dat proces. Echter kunnen externe factoren ook een rol spelen. Adviseer je klant om handschoenen te dragen bij veel water/vloeistof – werkzaamheden.

Om deze redenen moet je heel bewust werken met RBG. De nagels kunnen door-curven naar een ‘trompetvorm’, wat niet wenselijk is. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van de combinatie met Structure Gel zoals hierboven vermeld.

RBG is zeer geschikt voor patiënten die uit een chemotraject komen, of voor klanten die een vette of vochtige nagelplaat hebben, omdat deze een zeer goede hechting biedt. Het is zelfs geschikt om onder het acryl-systeem te plaatsen. Klanten met last van lifting? Succes gegarandeerd! RBG kan branden onder de lamp, hard deze daarom op low heat uit. De (high) heat spikes die Rubber kan geven (bij het branden in de lamp), veroorzaken bij te lang gebruik onycholyse (loslaten van de nagelplaat), wat we best vermijden. Door langdurig gebruik van RBG kan de nagel uitdrogen en kan er Keratin Granulation ontstaan. Dit zijn witte vlekken op de nagelplaat, die voorkomen kunnen worden door de nagel goed te voeden met olie. Adviseer daarom je klant ook om dagelijks de nagels te oliën.

Bij gebruik van RBG rechtstreeks onder Gel Polish kan bij roze- en roodtinten verkleuring ontstaan. Daarom is een opbouw met structure gel ook aangeraden om dit te vermijden.

Wat kun je met rubber base doen?

 • Gebruiken als een superhechtende Base Gel onder Gel Polish, hybride gel, bouwgel of zelfs acryl.
 • de nagelplaat, ribbeltjes en oneffenheden egaliseren.
 • De natuurlijke nagels versterken. Dunne nagels krijgen meer stevigheid.
 • De natuurlijke nagel verlengen met behulp van een sjabloon.
 • RBG is ook op zichzelf te gebruiken (RIAB) en verkrijgbaar in 30 kleuren en 8 RBG Flake kleuren
 • wat zorgt voor een snellere Natural Nail Treatment!
 • Een nagelbolling creëren of bouwen, omdat de nagel hol of plat is. Wees
 • zuinig met de gel in de nagelwallen en tegen de nagelriemen aan!
 • RBG is afweekbaar, we adviseren dit ook bij iedere nabehandeling te doen. De Natural Nail
 • Treatment kan niet worden ‘bijgewerkt’. Deze moet volledig verwijderd worden en opnieuw gezet na drie tot vier weken.

Wat kun je met structure gel doen?

 • De nagelplaat, ribbeltjes en oneffenheden egaliseren.
 • Gebruiken op de teennagels.
 • De natuurlijke nagels versterken. Dunne nagels krijgen meer stevigheid.
 • Structure Gel is ook op zichzelf te gebruiken (SIAB) en verkrijgbaar in 12 kleurenvoor een snellere EN veiligere Natural Nail Treatment in een leuk zilver design flesje van 8 gr.
 • Een nagelbolling creëren of bouwen, omdat de nagel hol of plat is (een SIAB). Wees zuinig met degel in de nagelwallen en tegen de nagelriemen aan!
 • Structure Gel is afweekbaar en kan bijgewerkt worden na drie tot vier weken

Meer info over onze producten?

Raadpleeg onze veelgestelde vragen voor meer informatie. Vind je niet het antwoord dat je zoekt? We helpen je graag verder

Lees ook:

Urban Nails: Meer dan Nagels Alleen!

We hebben spannend nieuws om met jullie te delen. Je hebt misschien al gemerkt dat ons logo een frisse nieuwe look heeft gekregen en een pakkende toevoeging aan onze slogan. Het draait allemaal om het omarmen van jouw unieke zelf. Inderdaad, we schudden de boel een...

De Urban Nails Toppers

Bij Urban Nails begrijpen we dat het perfecte ontwerp niet alleen afhangt van de prachtige kleuren, maar ook van de juiste afwerking. Dat is waar onze uitgebreide lijn van top gels in het spel komt. Of je nu op zoek bent naar een hoogglansafwerking, een matte look,...

Glitterkoorts

Het begon als een gerucht, maar nu is het een waar fenomeen geworden. De glitterban heeft ingeslagen als een bom en nagelstylistes overal ter wereld haasten zich om hun glittervoorraad aan te vullen. De vraag naar glitter was nog nooit zo groot, en dit heeft velen...
Wachtlijst We laten je weten wanneer je item opnieuw in voorraad is. Laat je e-mailadres hieronder achter.